Doneren aan Oekraïne 🇺🇦

Doneer eenvoudig via bankoverschrijving, PayPal, QR-code of een online betaalverzoek. Heeft u een vraag of wilt u als bedrijf goederen leveren? Stuur via deze pagina een bericht of bel direct naar +31 (0)6 2421 9239.

Rekening: NL12INGB0674678842
BIC/Swift: INGBNL2A
T.n.v.: Stichting de Leeuw Kyiv

Klik
hier voor de gegevens van Stichting de Leeuw Kyiv.

Betalen via betaalverzoekBetalen via PayPal
Scan de QR-code en betaal eenvoudig via iDeal.

Woede om raketaanval op kinderziekenhuis

Tijdens de russische raketaanvallen is onder meer Kinderziekenhuis Okhmatdyt zwaar beschadigd.

08/07/2024 - Vanochtend lagen Kyiv en andere steden weer onder vuur door grote raketaanvallen uit rusland. Net terug in Kyiv hoorden we vele luide explosies op verschillende plekken in de stad en kregen angstige appjes van vrienden en familie. Boven de skyline van Kyiv waren rookpluimen te zien. Inmiddels is duidelijk dat onder meer het grootste kinderziekenhuis van Oekraïne 'Okhmatdyt', meerdere flats en nog een geboortekliniek zwaar zijn geraakt. Op dit moment is bekend dat zeker 28 mensen zijn omgekomen en er nog velen onder het puin liggen.

Voor de zoveelste keer bewijst rusland dat ze als brute terroristen te werk gaan door burgerdoelen aan te vallen en plekken waar veel mensen verzameld zijn tijdens het spitsuur. Op het slagveld zijn ze namelijk niet in staat om noemenswaardige resultaten te boeken maar verliezen ze wel reusachtige aantallen soldaten en materieel.

De steun aan Oekraïne moet blijven doorgaan! De plekken vanwaar de raketten worden gelanceerd, moeten ook aangevallen kunnen worden! Voor de veiligheid van het land en de miljoenen inwoners, maar ook voor de veiligheid van de rest van Europa! Rusland moet deze oorlog verliezen!