Doneren aan Oekraïne 🇺🇦

Doneer eenvoudig via bankoverschrijving, PayPal, QR-code of een online betaalverzoek. Heeft u een vraag of wilt u als bedrijf goederen leveren? Stuur via deze pagina een bericht of bel direct naar +31 (0)6 2421 9239.

Rekening: NL12INGB0674678842
BIC/Swift: INGBNL2A
T.n.v.: Stichting de Leeuw Kyiv

Klik
hier voor de gegevens van Stichting de Leeuw Kyiv.

Betalen via betaalverzoekBetalen via PayPal
Scan de QR-code en betaal eenvoudig via iDeal.

Herdenking van de MH17 ramp 10 jaar geleden

Vandaag herdenken wij dat het precies 10 jaar geleden is dat vlucht MH17 werd neergeschoten door rusland.

17/07/2024 - Vandaag, 17 juli 2024, is het precies 10 jaar geleden dat vlucht MH17 werd neergeschoten door rusland. Tien jaar geleden dat de 298 mensen aan boord, waarvan 196 Nederlanders, de dood vonden. Maar ook 10 jaar van russische leugens die steeds weer een andere (vaak bizarre) reden voor het neerstorten van het toestel gaven. Na uitgebreid, gedegen en gedetailleerd juridisch onderzoek van het joint investigation team kwam in 2016 onomstotelijk vast te staan wat iedereen eigenlijk al wist: het vliegtuig was neergeschoten door een door rusland geleverde en door russische militairen afgevuurde Buk raket.

De passagiers waren onschuldige mensen die op vakantie gingen, op familiebezoek, of op werkbezoeken of naar congressen. Geen van hen had iets te maken met de oorlog die rusland toen al voerde tegen Oekraïne. Duizenden familieleden en vrienden rouwen nu nog om het wrede verlies, wat nog wordt verergerd door de russische ontkenning van de schuld.

Strict genomen is Nederland, met 196 dodelijke slachtoffers, dan ook het land met het grootste slachtofferaantal van deze oorlog, na rusland en Oekraïne. Hoe kan het dat er zo veel mensen zijn die #notmywar of #nietmijnoorlog roepen op social media. Dit moet een klap in het gezicht zijn van de mensen die hun geliefden zijn verloren. Rusland moet met alle mogelijke middelen worden verdreven uit Oekraïne en boeten voor de vele vreselijke misdaden die het heeft begaan.